Alicja
Użytkownik
| Posty: 1 |   | Oklaski: 0
|
Pilnie poszukiwana praca przy koniach!!!! - 2008/12/10 15:44
Pilnie potrzebuję znaleźć jakąś pracę w okolicy Wrocławia, w stadninie, stajni, ośrodku jeździeckim lub u osoby prywatnej !!!!
Mam 19 lat i obcuję z końmi ponad 10 lat. Jestem osobą uczciwą, pracowitą i bardzo kochającą konie. Posiadam dość bogate doświadczenie jeździeckie. Jeździłam na różnych koniach: miękkich w pysku i delikatnych na pomoce, trudnych i surowych, „tępych” na pomoce i sprawdzających jeźdźca, energicznych lub ponoszących. Siedziałam na grzbiecie koni w różnym wieku i z różnym temperamentem. Jeździłam na folblucie, hanowerze, ślązaku, sp ( i typach szlachetnych), wielkopolanach, kucach i konikach polskich, obecnie trenuję na arabce (3/4 araba), zarówno na koniach młodych, (3-5 lat), jak i starszych do 15-20 lat. Powoziłam też wózkiem z kucem zarówno rekreacyjnie przewodząc dzieci, jak i w amatorskich zawodach zręcznościowych furmanek (zajęłam 1 miejsce). Nie używam wobec koni przemocy, staram się jak najczęściej jeździć na koniach bez użycia bata czy palcata (jest to ostateczność lub kiedy koń został nauczony iść od takiej pomocy). Potrafię zachować się przy koniu zarówno w boksie jak i stanowisku. Naturalne, że potrafię konia wyczyścić, osiodłać i okiełznać. Od 4 lat jeżdżę bardziej sportowo jako średnio zaawansowany jeździec. Mam doświadczenie w skokach i ujeżdżeniu na poziomie L. Potrafię zajeżdżać konie bez używania przemocy (tak zajeździłam pierwszego swojego wychowanka mając 16 lat), uczyć je od podstaw reakcji na pomoce. Jestem osobą skuteczną i delikatną we współpracy z koniem, jednak potrafię mieć twardą i zdecydowaną rękę kiedy sytuacja tego wymaga. Towarzyszyłam przy kilku prostych zabiegach weterynaryjnych (zszywanie, opatrywanie ran, kastracja). Uważam, że jeżeli koń nie zasługuje na karę np. w postaci „klapsa”, nie daję jej. Zawsze szukam rozwiązań problemów z końmi drogą bez przemocy. Posiadam też doświadczenie w prowadzeniu jazd dla początkujących i lepiej jeżdżących osób [powiedzmy, że tych co jeżdżą nie tak dobrze jak ja ;)]. Szukam pracy u kogoś, kto podziela moje zdanie, że koń nie jest narzędziem lecz partnerem. Mogę zajmować się sprzątaniem stajni, karmieniem, wyprowadzaniem na pastwisko, lonżowaniem, prowadzeniem jazd dla małych dzieci lub dla początkujących oraz rozjeżdżaniem i podstawowym szykowaniem koni pod siodło. Nie mam prawa jazdy, ale mam w planach zrobienie go w przyszłym roku (2009). Proszę chętnych o pisanie na maila. WROCŁAW I OKOLICE
|